Solel – El Solceller i Borås o Sjuhärad

Solenergi en del av framtiden!
Att solen ger energi vet vi alla om, allt från att som människa känna sig piggare på sommaren när solen strålar, till växter och djurs naturliga biologiska utveckling som inte skulle fungerat utan solljuset. Här i norra delen av Europa kan mängden solljus variera men det är konstaterat att även under de mest gråmulna dagarna så finns det ett solljus som någonstans kan tas tillvara.

Att ta vara på solens enorma kapacitet och stora energidepå har länge varit en utmaning men är idag något som är en möjlighet. På åtta minuter har solen producerat den mängd energi som behövs på jorden för ett helt år, så denna tekniska utveckling är självklart väldigt viktig för hela mänskligheten och användandet av jordens förnybara resurser. Installera solceller för att tillvara på den fantastiska resursen.
Ta hand om ekonomin och miljön
Utvecklingen och forskningen går framåt och vi har nu möjlighet att presentera lite olika lösningar för att med god teknik och ett säkert utförande kunna installera en solcellsanläggning i var mans hem. Solens energi är miljövänlig då den under förbrukning inte ger några som helst utsläpp, avgaser eller bieffekter. Solel räknas som en förnybar energikälla och gör dig som fastighetsägare oberoende av elpriser som skjuter i höjden. Med hjälp av kisel, högrent kisel, som är ett av världens vanligaste ämnen, skapas en omvandlingsprocess som ger möjligheten att ta tillvara på den energi som solen producerar.

Minimalt underhåll och möjlighet till statligt stöd
När den tekniska anläggningen väl är installerad i din fastighet så är den väldigt lätt att sköta och processen för dig som fastighetsägare är enkel. Underhållet av anläggningen är minimal och de tekniska lösningarna gör att överföringen från solenergi till ditt eget energiuttag sker helt automatiskt. Beroende på er förbrukning av el och de subventioner som finns att söka, så förväntas solcellsanläggningen vara betald och utan kostnader efter ungefär 10 år.

Då solel har klassats som en av de bättre energikällorna har möjligheten att söka stöd för installation funnits sedan 2009. Det är ett enkelt ansökningsförfarande av statligt stöd som görs via internet eller på blankett.

Vi hjälper dig hela vägen
Hos oss får du självklart hjälp med hela processen, från start till mål och allt där emellan. Kom till oss med dina frågor och funderingar så ser vi till att ni startar på rätt sätt och hittar rätt typ och storlek på anläggning i förhållande till ert behov och storlek på fastighet. Vår proffsiga personal kommer sedan ut innan anläggningen kommer på plats för att se över fastighetens och framför allt takets beskaffenhet för att bära solcellsanläggningen.

Har du ett behov av renovering av taket innan anläggningen kommer på plats så ordnar vi det med. Allt arbete och alla kostnader får du som kund skriftligt på offert innan arbetet startar och utförs, detta gör att du tryggt och säkert kan vända dig till oss som leverantör av solcellsanläggningar. Vi jobbar med hög kundservice, flexibla lösningar och trygghet för kunden – allt för att ge solen en chans att göra din fastighet till en av de mest miljövänliga i området.