Ljudabsorberande tyg

Ljudabsorberande tyg har flera fördelar. Det är dels ett kostnadseffektivt sätt för att förbättra akustiken i ett rum. Det är även ett bra material att komplettera med, som andra textil material. Förutom detta hjälper det även till att reglera ljuset i ett rum.

Tyg med ljudabsorption

Borås Cotton säljer akustiktyger som har en effektiv ljudabsorption. Deras ljuddämpande tyger har en mycket lugn och harmonisk påverkan i rummet och våra sinnen. För att mäta ljudabsorptionen behöver man ta hjälp av en standard ISO354:2003 där man tar reda på hur lång efterklangstiden är. Detta ligger sedan till grund för vilken absorptionsklass den tillhör. Borås Cotton har även sett till att underlätta för sina kunder genom att märke tygerna i kollektioner som klarar C-nivån och uppåt. Detta görs genom en så kallad gul ”No Noise” märkning. Vilket innebär om du väljer ”No Noise” så kan du känna dig trygg med att du har valt en textil med bra ljudabsorption.

Rum med den mobila gardinväggen

Vill du uppnå extra ljudabsorption? Se då till att använde dubbla lager ljudabsorberande tyg. Tenda är en flyttbar gardinvägg, som skapar trevlig och modern avskärmning på öppna ytor samtidigt som det ger en naturlig touch i rummet. Borås Cotton har en hel del olika tyger som är ljudabsorberande. Du kan välja tyger beroende på vad du är ute efter. Det kan exempelvis handla om att finna lugn & koncentration eller energi och kreativitet.

Ljudabsorberande tyg med flamsäkerhet

Borås Cotton erbjuder även ljudabsorberande tyg med flamsäkerhet. Deras ELBRUS ingår i deras serie ”No Noise”. Detta är ett tyg som är flamsäkert av högsta kvalitet med en elegant struktur och en känsla av linne.

Om du är intresserad av Borås Cottons ljudabsorberande tyger så kan du kika in deras webbsida för att läsa mer. Dem erbjuder även hel del andra tyger också såsom flamsäkra tyger och återvunnen polyester.