Ansluta fjärrvärme?

Är du sugen på att installera och ansluta fjärrvärme till din bostad så har du kommit rätt. Hälften av Sveriges bostäder och lokaler använder fjärrvärme som uppvärmningsform. Det är både miljövänligt och resurseffektivt att ansluta fjärrvärme.

Därför ska du ansluta fjärrvärme!

Om du installerar fjärrvärme har du en gemensam pannanläggning med andra i din ort. Pannläggningen ser sedan till att värmen skickas ut till er. Med fjärrvärme går inget förlorat, systemets bränsle kommer ifrån skogsindustriers restavfall. Restavfallet består av spån så som toppar och grenar. Utöver det tar system även vara på värme från exempelvis överskottsvärme från industrier och värme som uppstår från elproduktion i kraftvärmeverk.

Installation av fjärrvärme

En installation för fjärrvärme kan gå till på olika sätt. Det skiljer sig ofta från leverantör till leverantör. Solör Bioenergi hjälper allt ifrån privatpersoner, mindre eller mellanstora kommuner samt industrier. Deras helhetslösningar är uppbyggda i flera regioner vilket gör att du kan känna dig trygg. Dem erbjuder även professionell expertis i alla regioner. Detta innebär att du kan få snabb hjälp om något oväntat problem skulle uppstå.

Hur fungerar fjärrvärme?

För att få fjärrvärme produceras vatten i en central pannläggning som i sin tur ser till att värma våra samhällen. Fjärrvärmen skickas ut till husets värmeväxlare genom rör som är väl isolerade. Fjärrvärme är ett väldigt smidigt och effektivt då förbränningen finns samlat på ett enda ställe istället för att varje hus har varsitt värmesystem. När du ansluter fjärrvärme kan du räkna med en hög leveranssäkerheten. Vid eventuella problem kopplas alltid reservanläggningar in vilket gör att man inte hinner märka några större skillnader.

Om du är intresserad av att ansluta din bostad till fjärrvärme kan du kika in Solör Bioenergis hemsida. Solör Bioenergi finns på 47 orter i Sverige och på deras webbsida kan du se vilka orter deras fjärrvärme är tillgängliga på. Om du har några frågor och funderingar kan du även hitta deras kontaktuppgifterna där.