Så putsar man fönster, eller köper så köper du fönsterputs med RUT

Är du i behov av att pusta dina fönster? Du kanske har lagt märke under den senaste tiden att dina fönster är smutsiga och fläckiga. När solen tittar fram kan det vara lätt att de smutsiga fönsterna sticker ut, då är de inte så roliga att kolla på om du skjutit på fönsterputsningen. Vill du ha rena fönster måste du göra det på rätt sätt även om du har plastfönster eller träfönster. Här kommer du få några tips på hur du får skinande fönster.

Det som behövs för att putsa fönster är:

  • Varmt vatten
  • Diskmedel
  • Svamp eller trasa
  • Fönsterskrapa
  • Torr trasa som inte luddar

Som du kanske lade märke till är inte fönsterputs med på listan, detta är för att sådana medel ofta skapar en hinna på fönstret som gör dem flammiga, oftast räcker det med några droppar diskmedel för att få ett skinande resultat. Ett annat viktigt verktyg när du ska skrapa rutorna är en fönsterskrapa, det du ska tänka på när du väljer en fönsterskrapa är att inte snåla för mycket, skaffa en med bra blad som är utbytbart. När du sedan ska torka är det bra att inte använda något som luddar.

När du ska putsa är det bra att göra det på en dag då det inte är soligt, välj istället en dag där vädret är lite gråare. Detta för att inte rutorna ska torka innan du hunnit torka rent, då kan det istället bli ränder som du inte vill åt. Du kan även behöva en stege för att komma åt fönster högre upp, tänk på att vid utmanande fönsterputsning är det bättre att ta hjälp av professionella, du kan exempelvis spara pengar genom att använda Fönsterputs med RUT.