Hur borrar man i betong?

Att borra i betong är en procedur som kräver noggrannhet och tålamod för att det ska bli bra. Förut var det lättare att sätta upp en tavla på väggen då det mesta var byggt i trä, det var helt enkelt bara att hamra in en spik på plats så var det färdigt. På grund av förändringen av material i husbyggen har mycket gått över till betong, vid borrning av betong krävs en annorlunda metod för att få ett precist borrande.

Ska du sätta upp exempelvis en tavla krävs det att du har en bra borrmaskin och rätt borr, det krävs även att man pluggar och sedan skruvar eller spikar för att få ett stadigt fäste. Görs borrningen på fel sätt kan det leda till att en hylla eller tavla faller ner i backen. Saker av värde kan gå sönder men har du otur kan även du eller någon annan skadas.

Det finns en grundregel att följa när man borrar i betong: Ju tätare betongvägg desto större belastningsförmåga och ju större belastningsförmåga desto mindre plugg. Det gäller att du väljer en stark och bra infästning för att få ett bra resultat.

Hur borrar man med bra precision?

Att borra med precision kan upplevas som krångligt då det kan studsa mycket om du har dåligt borr eller maskin, nyckeln är att starta långsamt och jobba sig framåt. Du börjar först sakta tills du har en stadigt grund. När du sedan har en grund att utgå ifrån kan du öka takten i arbetet då risken för att du borrar snett är liten. Är du osäker på borrning eller ska göra ett mer omfattande projekt rekommenderas du att kontakta en håltagningsfirma.