Köpa fjärrvärme – varför?

Är du sugen på att köpa fjärrvärme? Det finns ett flertal med anledningar till att skaffa fjärrvärme. En av de största anledningarna är att det är en bra investering både för dig själv och för miljön men även för plånboken.

  • Det är bekvämt och enkelt att köpa fjärrvärme. Med fjärrvärme får du en jämn och behaglig inomhus och utomhustemperatur året runt. Du får även tillgång till obegränsat med varmvatten vilket innebär att du inte behöver oroa dig för en kalldusch längre. Om man har en värmeproduktionsanläggning kan det både medföra oväsen och lukt i din bostad. Det behöver du inte heller tänka på längre och inte heller bränsle och sotning. Alla dessa omständigheter slipper du när du har köpt fjärrvärme.
  • Fjärrvärme kräver inte mycket underhåll heller för den delen. Det är väldigt lättskött vilket gör att du får tid till annat. Efter att fjärrvärmeinstallationen är klar, sköter den i princip sig själv. Hos Solör Bioenergi kan du känna dig trygg med att skaffa fjärrvärme. Om ett fel skulle uppstå finns dem på plats snabbt och är tillgängliga dygnet runt.
  • Kostnadsmässigt så är det prisvärt att köpa fjärrvärme. Genom att tillämpa fjärrvärme betalar du för installationen som är låg medan prisnivån på värmen är stabil och kostnader för underhåll är låga. Se därför till att skaffa fjärrvärme som en långsiktig investering.
  • Fjärrvärme är även ett klimatsmart alternativ. Solör Bioenergi är helt fossilfria och använder endast biobränslen i deras fjärrvärmeproduktion. Det som används i produktionen är bland annat rester från skogen, exempelvis toppar, grenar, träavfall och annat biobränsle. Vilket annars hade gått till spillo.

Värme från ett och samma ställe

Idén kring fjärrvärmens uppkomst bestod av att kunna samla värme från en och samma värmekälla. Då man tidigare använde sig av att alla hushåll hade sina egna pannor som var långt ifrån lika effektiva som fjärrvärme. Med fjärrvärme får alla en prisvärd, energieffektiv och driftsäker uppvärmning.

Solör Bioenergi installerar fjärrvärme på 47 orter i Sverige. Gå in på deras hemsida för att läsa mer kring fjärrvärme.