Vilken blir årets sommarupplevelse?

Många svenskar har eller kommer inom kort gå på en efterlängtad semester. Vissa har sedan länge detaljplanerat hela semestern medan andra tar det hela med större ro och mest ser fram emot att kunna ta dagarna som de kommer. Oavsett vilket är ofta förväntningarna höga på sommaren och upplevelserna som väntar.

Sommar i Sverige

Att spendera sin sommar i Sverige kan vara en fantastisk sommarupplevelse. I Sverige finns många härliga platser väl värda ett besök, såväl i söder som norr. Västkusten lockar många med sina hårda klippor och salta bad. Öland och Gotland på östkusten är några av landets solsäkraste platser och här finns milslånga stränder. För den som vill känna storstadspuls under sin semester är Stockholm, Göteborg och Malmö utmärkta semestermål. Städerna erbjuder massa spännande evenemang och upplevelser. Norra Sverige lockar flest turister under vinterhalvåret då många åker hit för snö och skidåkning, men fjällen är en fantastisk naturupplevelse även under sommarmånaderna, speciellt om man gillar vandring och fiske.

Semestra i Europa

Att spendera sin semester i Europa har varit populärt under många år, speciellt medelhavsländerna Italien, Spanien och Frankrike. Södra Europa bjuder nästan alltid på värme och sol, fantastisk mat och härliga upplevelser. Det finns bra flygförbindelser till medelhavsländerna och möjlighet att hyra bil till överkomligt pris.

Att bila genom Europa är annars en klassiker för den som gillar att se sig om. Via tyska Autobahn kan man ta sig långt på kort tid, men det är oftast när man svänger av motorvägen och väljer de mindre vägarna man hittar de där små smultronställena.

Grannländerna

Vill man inte åka så långt kan man besöka våra härliga grannländer, Norge, Danmark eller Finland. Norge har en fantastisk natur med och erbjuder flera aktiviteter så som vandring, cykling, paddling och fiske men här finns också många intressanta museer och nöjesparker.

Finland som också brukar kalla de tusen sjöarnas land kan erbjuda både kalla dopp i vattnet och varma bastubad. Här kan man njuta av midnattssolen från maj till augusti. För de yngsta semesterfirarna är ett besök i Muminvärlden en självklarhet.

Danmark kan definitivt erbjuda en dejlig semester. Eftersom Danmark är så platt passar det utmärkt att ta sig fram på cykel. För barnfamiljer är ett besök på Legoland näst intill ett måste.