Varför jag gillar att rensa ogräs och sköta min trädgård

Det kan finnas flera anledningar till att någon gillar att sköta sin trädgård. Antingen så gillar man att allt är i sin ordning och att inget är utom kontroll. Eller så gillar man att man får chansen att fokusera på något annat under en viss tid, och på så sätt glömma sina andra problem medan man brottas med ogräset i ens rabatter. I grund och botten så handlar det ofta om kontroll. Om man sköter sin trädgård så skapar man en slags livskvalitet, och då känns det som om man har saker under kontroll.

Om du inte är så sugen på att sköta din trädgård själv kan vi hjälpa dig, särskilt i Stockholm

Goda biverkningar

Man kan inte förneka att det är något väldigt tillfredställande med att rensa ogräs. Att bli av med allt dåligt och göra plats något bra. Hur ofta önskar man liksom att man kunde göra likadant med andra aspekter av ens liv, men tyvärr är det inte alltid så lätt. Så det är då många som väljer att sköta sin trädgård istället, och utöver hur bra det kan kännas så skapar det även goda biverkningar. Arbetar man med sin uteplats så skapas ett engagemang som därefter gör plats för en livslust och glädje som bara kan beskrivas som en god livskvalitet. Att ha saker under kontroll brukar ha liknande resultat, och just därför är det många som uttrycker sin kärlek till att exempelvis rensa ogräs.

Minskar stress

Att ha en stökig trädgårdkan vara väldigt stressigt för vissa, medan att sköta sin trädgård kan vara väldigt lugnande. Vi uppmuntrar er som känner så att inte låta det gå för lång tid emellan vistelserna bland rabatterna, då ni säkerligen inte vill ersätta den lugnande känslan av kontroll ni får när ni fixar och trixar därute med en överväldigad stress eftersom er trädgård är som ett slags bombnedslag vid denna punkt. Det gör bara att något som är bra för er plötsligt tappar kvaliteten, och det är aldrig kul.

Att rensa ogräs efter ogräs kan medföra en skön känsla. Det blir liksom nästan lite euforiskt. Man känner hur all spänning i kroppen försvinner medan man lägger ner all sin fokus på uppgiften man har att göra, och när man återvänder in i sitt hem med jordlukten i håret så mår man omedelbart mycket bättre än när man gick ut. Ja, man är säkert utmattad nu, men det är en skön utmattning. Ni vet när folk säger att hård träning får dem att må bättre trots att de är trötta efteråt? Det är samma sak här.