Tips när du ska bygga hus

Har du också en dröm att bygga ett hus som är helt anpassat efter dig och dina behov? Då är du definitivt inte ensam. Och det är väl egentligen inte så konstigt. Vi människor har alltid byggt vårt egna boende, det ligger i vår natur. Det är först de senaste århundraden som vi låtit andra bygga åt oss och med tanke på hur länge vi har existerat, är det självklart att suget för att bygga eget fortfarande ligger kvar.

Att förverkliga sin husdröm är något som kan ta tid och byggprocessen kommer ofta med många frågor och beslut. Vi på Hem och Design har samlat ihop en hel del tips som kan underlätta processen i bygget av ditt drömhus!

Läs om att bygga hus med Mjöbäcksvillan

Sätt upp en tydlig budget

Första steget är kanske inte det roligaste och mest inspirerande – men ack så viktigt. Att sätta upp en tydlig budget är grunden i ditt husprojekt. Och för att undvika ett husras är det viktigt att vara extremt tydlig. Sätt upp en lista och skriv upp varje liten utgift – allt från tomt och eventuella sido-kostnader till bygglov, kontrollansvarig, besiktningsman och andra anslutningsavgifter. Genom att ha kontroll på varenda kostnad kommer du garanterat känna mindre oro och sova bättre om nätterna under husprojektets gång.

Gör en research

Ta reda på vad du är ute efter genom att inspireras av bloggar, Instagram- flöden och andra forum. Men för att kunna göra det du vill gäller det även att vara påläst om husprocessen. Sätt dig in i andras projekt och hitta inspireras konton som du vill följa. Kanske kan ni hjälpas åt och inspireras av varandra i ert egna community?

Om du är förberedd så kommer du få bättre kontroll och även kunna ta mer kostnadseffektiva beslut. Hör gärna med vänner, familj och bekanta som gått igenom processen av att bygga hus – de har garanterat många råd.

Sätt upp en tidsplan

Sätt upp en tidsplan där du för in tidsåtgången för alla moment i husbygget. Var beredd på att vissa moment kan ta längre tid än vad du egentligen hoppas och vill. Den absolut vanligaste besvikelsen i processen av ett husbygge är när man inte får flytta in när man tänkt. Genom att vara förberedd kan säkerställa ett nyckelfärdigt hem på inflyttningsdagen.

Prata med ett proffs

Ibland kan det vara svårt att göra allt själv. Det gäller ju faktiskt också att vara realistisk och då kan lite hjälp på vägen vara en värdefull idé. Mjöbäcks är en komplett hustillverkare som erbjuder arkitektritade hus efter dina skisser, men även kataloghus, lediga tomter, visningshus och deras egna koncept First Choice. Mjöbäcks är en trygg och flexibel hustillverkare och är experter på hela bygga-hus-processen. De hjälper dig genom processen av att bygga villa.