Rivning i Stockholm – tips när du ska välja hantverkare!

Dags för ditt nästa rivningsprojekt? Då är det god tid att redan nu sätta igång jakten på den rätta firman. Men hur vet man egentligen vilken firma man ska välja? Det kan vara svårt att hitta den rätta firman i den stora hantverkar-djungeln. Vi på Hem & Design har tagit fram några utav våra bästa tips när du ska leta efter hantverkare i Stockholm.

Rivning Stockholm

Tips när du ska hitta en seriös hantverkare

1. Kommunikation

Prata med vänner, bekanta och kollegor. Ta reda på vilken firma de har anlitat och om de var nöjda. Det kan vara enklare än att försöka hitta rätt i den stora djungeln på nätet.

2. Be om offert

Ett tips är att begära flera offerter från flera firmor för att se vad som passar dig. Se till dock att om du väljer en aktör så att de verkligen utför hela arbetet, om det är vad du betalar för. Det är inte roligt att betala för att ett fullt arbete och så visar det sig att frakt av rester inte ingår.

3. Be om F-skattebevis

Är det en enskild firma ska du kolla att de har F-skattbevis. Det kan du göra genom att be om att få se aktuellt bevis eller kontakta Skatteverket. När det gäller aktie- eller handelsbolag kontrollerar du dem via Bolagsverket.

4. Läs referenser och recensioner

Leta efter referenser och kundrecensioner. Besök gärna firmans sociala kanaler där du kan läsa kommentarer och få en bredare uppfattning om firman.

Riva själv?

Många klarar av att riva på egen hand när det kommer till en renovering med nya ytskikt.  Men så fort det börjar handla om större projekt som inkluderar bärande konstruktion, miljöfarligt avfall och som kräver lite mer mantimmar bör man anlita en behörig rivningsfirma. Förr i tiden var det lättare att riva på egen hand och man bara kunde plocka upp släggan och börja riva. Väggarna var tunnare och lättare att slå ner. Idag krävs oftast rivningslov innan man själv kan påbörja arbetet och arbetet måste skötas på ett säkert sätt.

Att anlita hjälp vid rivning

Ofta är det bästa och mest säkra alternativet att ta hjälp av en rivningsfirma – även när det handlar om mindre objekt. Det blir en kostnad men ofta är arbetet smidigt och det går snabbt. Firman ansvarar för att avfallet avlägsnas och tas hand om på rätt sätt. Det bästa du kan göra är att tala med en rivningsfirma och be om en offert.